ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΕ,                                                   ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 15-11-2021

            

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΡΔΙΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ.

Α)Ο ΝΟΜΟΣ Ν.2840/2014 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ,ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ Γ.ΤΣΙΩΝΗΣ.ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.

Β)ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΜΑΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ.Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ Γ.Π.Σ.ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Γ)ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΚΤΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΔΑΣΟΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΜΑΣ.

Δ)ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΛΗΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΜΟΥ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΠΟΝΟΣ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΛΗΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΔΗΛ.ΣΤΟΝ ΟΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ,ΟΤΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ 2 ΦΟΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ.

Ε)ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΘΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ 2014.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝ/ΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ Κ.Γ.ΤΣΙΩΝΗ ΣΑΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ 2014 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 82.000 ΕΥΡΩ. ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΣΥΝ/ΣΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ(ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ-ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ)ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2014 ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.

ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2021 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ.ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΥΠΟΡΓΟΥΣ ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΣΤΕΦΗ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΑΝΕΒΛΗΘΗ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ.

ΕΥΤΥΧΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Ν.2840/14 ΓΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο Κ.ΤΑΓΑΡΑΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ.ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

ΥΠΟΜΝΗΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.

ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ,ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥ Κ.Τ.Λ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ,ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΑΣ.ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΛΩΝ.

ΤΕΛΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ.ΤΣΙΩΝΗΣ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο