Ενημέρωση Μελών
Αγαπητοί Συνεταίροι,
Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2018.

Ο απολογισμός της χρονιάς που φτάνει στο τέλος της, μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός, αποτελεί όμως τη βάση για ακόμα καλύτερα πράγματα στη συνέχεια.

Το καλό ξεκίνημα με την νέα ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού μας, η οποία αποτελεί την προσπάθεια μας για άμεση διαδικτυακή πληροφόρησή των Συνεταίρων – μελών μας, στα τρέχοντα θέματα και τις εξελίξεις των εκτάσεων μας, έχει δημιουργήσει προοπτική, έχει ανοίξει την όρεξη στον κόσμο στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών για την προώθηση των θεμάτων μας.


Η ενεργός και συνεχής συμμετοχή του Συνεταιρισμού μας  στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης  Ο. Σ.  από ιδρύσεως της, έχει ήδη αποφέρει σημαντικά οφέλη και δημιουργεί νέες ευκαιρίες, στην επίλυση θεμάτων μείζονος σημασίας για όλους μας, χάρη στην υπεύθυνη δράση, συνέπεια και μεθοδικότητα με την οποία διαχειρίζεται ο Συλλογικός Φορέας τα ανοιχτά θέματα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών, καθώς οι διεκδικήσεις γίνονται με επιχειρήματα και τεκμηριωμένες προτάσεις.
Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών  του Συλλογικού Φορέα για την προώθηση παρεμβάσεων στην ευρύτερη πολεοδομική νομοθεσία που ξεκαθαρίζουν το τοπίο διευκολύνοντας την ανάπτυξη των εκτάσεων των Ο.Σ., είναι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2017 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με θέμα «Οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Ο Ομιλητής, κύριος Αργύρης Δεμερτζής, Δημοσιογράφος, ανέπτυξε  το νέο τοπίο της ενημέρωσης, όπως διαμορφώνεται από την εξάπλωση και τη νέα δυναμική των ενημερωτικών μέσων του διαδικτύου, με στόχο την αξιόπιστη και άμεση παρουσίασης των θεμάτων του περιβάλλοντος, της χωροταξίας, πολεοδομίας και της ανάπτυξης, προς ενημέρωση τόσο των μελών των Οικοδομικών Συνεταιρισμών όσο και του ευρύτερου κοινού. 


Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, με βάση τις πληροφορίες του ecopress.gr, το ΥΠΕΝ σχεδιάζει να καταρτιστεί ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα αντιμετωπίζει όλα τα εκκρεμή θέματα των οικοδομικών συνεταιρισμών, δίνοντας τελικές λύσεις οικιστικής ανάπτυξης τους.

Περισσότερα για την εκδήλωση πατήστε εδώ, ενώ για το Δελτίο Τύπου του Συλλογικού Φορέα πατήστε εδώ.

Συνεχίζουμε να είμαστε σε τροχιά νέων θετικών και σημαντικών εξελίξεων και βεβαίως η δικής σας συνδρομή προς αυτή την κατεύθυνση παραμένει η πιο καίρια.
Γι’ αυτό μην αμελείτε την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων σας προς τον Συνεταιρισμό, έστω και τμηματικά. Η ετήσια συνδρομή για το 2017 παραμένει στα 30 ευρώ.

Ο Συνεταιρισμός ανήκει στα μέλη του και αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός της ύπαρξης του.

Ας είναι ο νέος χρόνος πιο ευοίωνος από τον χρόνο που μας αποχαιρετά κι ας συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, με κοινωνική αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται, με αγάπη, αλληλεγγύη, να οικοδομούμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Με εκτίμηση


ΤΣΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πολιτικός Μηχανικός
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Στεγαστικού Συνεταιρισμού
"Η ΑΛΚΥΟΝΙΣ" ΣΥΝ.Π.Ε.
Μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ Ο.Σ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο